Pesto sa pistaćima

Fitnes Zona - Pesto sa pistaćima

SASTOJCI:
• 6 kašike maslinovog ulja
• 1 čena belog luka
• 120 g bosiljka
• 2 kašike vode
• 40 g pistaća
• 0.5 kašičice bibera
• 40 g parmezana
• 0.5 kašičice soli

PRIPREMA:
Očistite pistaće i beli luk i usitnite u blenderu. Operite bosiljak, odvojite listove od stabljika i sitno sameljite. Idealno bi bilo kada bi imali avan da upotrebite za ovu svrhu, ali i blender će isto poslužiti. Pošto je bosiljak pomalo kabast, moraće iz više puta da ga usitnjavate sve dok ne dobijete jednoličnu, homogenu masu. Dodajte vodu i maslinovo ulje. Procenićete po ukusu, a i gustini da li je potrebno dodati još ulja. Dodajte parmezan. Posolite i pobiberite po ukusu. Sve još jednom izblendajte do željene gustine. Pesto poslužite sa Vašom omiljenom testeninom ili namažite na hleb. Prijatno!

http://www.becook.com/sr/recept/