Gaspačo

Fitnes Zona - Gaspačo

SASTOJCI:
• 1 glavice crnog luka
• 2 kašike sirćeta
• 1 kg paradajza
• 1 čena belog luka
• 2 kom zelene paprike
• 2 kašičice soli
• 1 kom krastavaca
• 5 kašike maslinovog ulja

PRIPREMA:
Odstranite koru sa starog hleba pa sredinu stavite u činijicu i prelijte mlakom vodom. Dodajte so i maslinovo ulje pa ostavite sa strane nekoliko minuta da hleb upije vodu i omekša. Oljuštite paradajz. Isecite paradajz na veće komade i ubacite ga u blender. Očistite papriku. Isecite je na veće komade pa i nju ubacite u blender. Isto to uradite sa krastavcem, crnim i belim lukom. Pošto ste dobro izblendali povrće, dodajte hleb i sirće pa izblendajte još jednom. Dolijte još vode da podesite gustinu supe i stavite u frižider da se dobro ohladi. Uz dobro ohlađen gaspačo poslužite hleb, papriku, krastavce i crni luk isckane na sitne kockice. Svaki od ovih priloga servirajte u posebnu posudu kako bi svako mogao u svoj tanjir da doda priloge po sopstvenom izboru. Prijatno!

http://www.becook.com/sr/recept/