Zakatekanske enčilade

Fitnes Zona - Zakatekanske enčilade

SASTOJCI:
• 8 kom tortilja
• malo ulja
• 500 g svinjskog mesa

SASTOJCI (SOS):
• 250 g sremskog sira
• 6 kom paprike
• po ukusu soli
• 2 dl kisele pavlake

PRIPREMA:
Ispecite paprike na plotni ili u rerni. Da biste ih lakše oljuštili, ostavite da odstoje poklopljene nekih desetak minuta. Obarite meso u slanoj vodi. Oljuštite paprike, odstranite peteljke i semenke pa ih izblendajte ili sameljite. Kad je meso kuvano, isecite ga na sitne kocke. Na vrelom ulju pržite meso dok ne porumeni. Kad je meso proprženo, izvadite ga na salvetu da se ocedi višak ulja pa ga odložite na mesto gde se neće ohladiti.
PRIPREMA SOSA:
U odgovarajućoj posudi pomešajte usitnjenu papriku, pavlaku i sremski sir. Dobro promešajte, posolite po ukusu i stavite sos da prokuva. Vodite računa da posuda u kojoj kuvate sos bude dovoljno velika da kasnije u nju možete bez problema da potopite tortilje. U teflonskom tiganju ili na roštilju pecite tortilje po 1-2 minute sa svake strane, da malo porumene. Kada su tortilje gotove, umočite ih u pripremljeni sos. Nafilujte tortilje prženim mesom, zavijte ih i premažite ih ostatkom sosa.
POSLUŽENJE:
Enčilade servirajte tople. Ukoliko želite, možete ih posuti sa malo sremskog sira. Prijatno!

http://www.becook.com/sr/recept/