Slatko slana svinjetina

Fitnes Zona - Slatko slana svinjetina

SASTOJCI:
• 100 g ananasa
• 1 kom crvene paprike
• 4 čena belog luka
• po željisoli
• 1 kašika šećera
• 2 kašike ulja
• 100 g svežih šampinjona
• 1 kašika soja sosa
• 350 g svinjskog mesa
• 1 krastavac
• 1 glavica crnog luka
• malo bibera

PRIPREMA:
Operite svinjsko meso (krtinu), dobro prosušite, pa isecite na štapiće. Protisnite beli luk ili sitno nasecite. Isecite krastavce na štapiće. Crni luk isecite na tanje režnjeve. Šampinjone i crvenu papriku isecite na štapiće. Isecite ananas na manje kocke ili skratite posao tako što ćete kupiti nasečen ananas iz konzerve. U voku ili dubljem tiganju zagrejte ulje, dodajte svinsko meso i beli luk, pa pržite 3 - 4 minute, neprekidno mešajući. Proprženom mesu dodajte crni luk. Dodajte po kašiku soja sosa i šećera. Posolite po ukusu i pobiberite. Dodajte krastavce i papriku. Dodajte šampinjone i ananas. Pošto ste dodali sve sastojke pržite još 2 - 3 minuta. Ukoliko povrće ne pusti dovoljno tečnosti dodajte kašiku ili dve vode. Jelo se služi toplo. Prijatno!

http://www.becook.com/sr/recept/