Škampe na žaru sa belim lukom

Fitnes Zona -skampe_na_zaru_sa_belim_lukom/

Sastojci

3/4 šolje maslinovog ulja
3 kašike sveže seckanog timijana
1 1/2 kašičice čili začina u prahu
6 čena belog luka, grubo seckanog
24 velike škampe
štapići za ražnjiće prethodno natopljeni u vodi kako ne bi izgoreli.

Zagrejte roštilj na srednje. Umutiti zajedno 1/4 šolju ulja, 2 kašike timijana, čili prah i 3 čena iseckani beli luk u maloj posudi. Škampe poređati na štapiće za ražanj i četkom marinirati.
Stavite preostalu 1/2 šolje ulja u mali tiganj, dodajte preostali iseckani beli luk i kuvajte dok iseckan beli luk blago ne porumeni. Uklonite beli luk na tanjir obložen papirnim ubrusom. Zadržavamo ulje.
Povećati toplotu roštilja na visokom nivou. Uklonite škampe iz marinade, začiniti solju i biberom i staviti na roštilj dok ne porumeni sa obe strane, oko 1 1/2 minuta po strani. Uklonite škampe sa ražnja, prebaciti na tanjiru i prekriti sa npripremljenim belim lukom i uljem. Posuti majčinom dušicom i ukrašavate sa origano listovima.