Rižoto sa pilećom džigericom

Fitnes Zona - Rižoto sa pilećom džigericom

SASTOJCI:
• 500g pileće džigerice
• 650ml juneće supe
• 120g dimljene slanine
• 200g pirinča
• 25g maslaca
• 2 kašike maslinovog ulja
• 1 srednja glavica luka srebrnjaka
• 1 srednji paradajz
• 60g sušenog paradajza u ulju
• rendani parmezan
• sveži peršun
• so, mleveni crni biber

PRIPREMA:
U šerpi ili većem tiganju (vok) zagrejati maslac i ulje. Propržiti par minuta sitno seckani crni luk i slaninu, pa staviti opran i proceđeni pirinač i naliti predhodno pripremljenom supom. Poklopiti i kuvati 15 minuta, a zatim dodati sušeni paradajz, sitno seckani sveži paradajz, seckani beli luk i džigericu. Posoliti i začiniti po ukusu. Poklopiti i kuvati još nekih 15-20 minuta, dok pirinač i džigerica ne omekšaju. Povremeno promešati. Tečnost više ne nalivati. Pre služenja posuti parmezanom i svežim peršunom. Prijatno!

http://www.becook.com/sr/recept/