Povrće sa sirom

Fitnes Zona - Povrće sa sirom

SASTOJCI:
• 1kg filet oslića
• 2g so
• 0.5g biber
• 2 kašike maslinovog ulja

SASTOJCI (SOS):
• 3 komada jaja
• 20g maslaca
• pola kašikice soli
• pola kašikice šećera
• 2 kašikice senfa
• pola kašikice bibera
• sok od pola limuna
• pola kašike peršunovog lista
• 60 ml ribljeg bujona

PRIPREMA:
Riba u belom sosu se priprema na sledeći način: filete oslića posolite, pobiberite i ispecite na zagrejanom maslinovom ulju da porumene sa obe strane. Za pripremu sosa jaja tvrdo skuvajte, ohladite ih pod mlazom hladne vode i oljuštite. U blender ili u secko stavite krupno isečena jaja, omekšali maslac, so, biber, šećer, senf, limunov sok, usitnjen peršunov list i riblji bujon, pa mešajte dok ne dobijete sos željene gustine i teksture. Za ribu u belom sosu riblje filete servirajte u sosu sa barenim povrćem ili prilogom po želji. Prijatno!

http://www.erecepti.com/recepti/