Piletina sa pirinčem

Fitnes Zona -piletina_sa_pirincem/

Sastojci
200g integralnog pirinča
sitno rendana kora i sok od 1 limuna
2 kašike sveže mlevenog crnog bibera
2 kašičice fine morske soli
4 grančica svežeg timijana
2 šnicle od pilećih grudi
2 kašike maslinovog ulja ili putera
Za služenje 1 kašika grubo seckanog svežeg peršuna

Stavite pirinač da se kuva u skladu sa uputstvima.Postavite pileće grudi, razmaknute, na velikom papiru. Istanjiti ih pomoću oklagije ili malja za meso do oko 1,5 sm debljine. Sa obe strane začiniti meso začinima ( mleveni crni biber, morska so, timijan, majčina dušica ). Zagrejati maslinovo ulje u velikom tiganju preko srednje visoke toplote. Pržiti piletinu oko 3 minuta sa svake strane dok ne dobije zlatnu boju ali i dalje ne bude suva. Skinuti sa vatre i isecite grudi na trake 1cm debljine. Kada je pirinač je kuvan, ocediti ako je potrebno, a zatim podelite na tanjire. Rasporediti piletinu isečenu na trake na vrhu, preliti sokom od limuna, posuti peršunom i poslužiti. Neka zelena salata ide lepo.