Gulaš od pečuraka

Fitnes Zona - Gulaš od pečuraka

SASTOJCI:
• 400g šampinjona
• 400g bukovača
• 75g dimljene slanine
• 2 veće crvene paprike
• 1 srednji crni luk
• konzerva oljuštenog paradajza – 400g
• 2 kašičice aleve paprike
• so, biber
• 1 kašičica majčine dušice
• 1 kašičica suvog peršuna
• 1 kašičica belog luka u prahu
• ulje po potrebi

PRIPREMA:
Crni luk iseckati na listiće pa ga proržiti, zajedno sa sitno seckanom slaninom na zagrejanom ulju. Papriku sitno iseckati. Pečurke iseći na listiće. Padadajz usitniti ako je potrebno. Luku dodati papriku, pržiti 2 minuta, pa dodati pečurke, dinstati par minuta uz mešanje, pa dodati alevu papriku, so, biber po ukusu, majčinu dušicu, peršun i beli luk. Staviti paradajz. Pirjaniti oko 20-tak minuta, dok pečurke ne omekšaju i ne ispari višak tečnosti. Pred kraj začiniti još malo ako je potrebno solju i biberom. Servirati uz pire krompir. Prijatno!

http://www.becook.com/sr/recept/