Veganski kolač sa sirovim šlagom

Fitnes Zona -veganski_kolac_sa_sirovim_slagom/

Suvi sastojci: (1 šolja=240ml)
-2 šolje ovsenog brašna
-1 šolja kokosovog šećera
-1 prašak za pecivo ili sode bez aluminijuma sa kašikom jabukovog sirćeta
-Malo soli
-1/2 šolje čia semenki (bez natapanja) ili zrna maka

Mokri sastojci:
-1 šolja biljnog mleka
-3 kašike limun soka ili soka od narandže
-1 vegansko jaje (1 kašika samlevenog lana+2,5 kašike vode)
-5 kašika putera od badema (ili tahini paste)
-1/2 šolja maslinovog ulja

- Puter od badema: bademe mleti u jačem blenderu sve dok ne ispusti svoje ulje i ne postane glatko i tečno. Jačem blenderu je potrebno oko 15-ak min sa povremenim struganjem lopaticom sa strana blendera. Ukoliko nemate jaku mašinu, dodajte malo maslinovog ulja.
-- Pomešati suve sastojke sa mokrim sastojcima, presuti u posudu obloženu papirom za pečenje i peći na 180st.oko pola sata. Za proveru bocnite nožem kolač da vidite da li je pečen unutra. Ako izađa čist nož, onda je kolač gotov.
- Premazati ohlađen kolač šlagom od indijskih oraha i posuti čia semenkama.