Vegan Moka Sladoled

Fitnes Zona -vegan_moka_sladoled/

Sastojci
1 šolja sirovog indijski orah (150gr)
1½ šolja nezaslađeno bademovo mleko ili konzervirano kokosovo mleko
¼ šolje + 2 kašike kakao praha
½ šolje + 2 kašike organski kokos palma šećer (daje bogatiji ukus od običnog šećera)
2 kašike sirove agave (pomaže sa teksturom sprečavajući kristale leda)
1 kašičica ekstrakta vanile
2 kašičice dobro ohlađenog instant espress (podesiti prema želji zavisnosti od toga koliko jako ga želite, ili izostaviti za ukusom čokolade)

Dodati svie sastojake u električni blender, i mešati tokom nekoliko minuta na najvišoj brzini dok ne postane potpuno kremasto i glatko. Ako nemate snažan blender, potopiti indijski orah 5-6 sati pre pravljenja. (što duže upije, lakse se samelje) u posudi prekriven vodom sobne temperature. Ocedite i isperite ga i osušite. Dodajte ga u blender sa preostalim sastojcima. Nakon što ste dobili potpuno glatku smesu, po ukusu dodati još espressa, po želji. Sipati smesu u svoje posude za sladoled. Stavite u zamrzivač u hermetički zatvorenoj posudi na par sati da se stvrdne pre jela. Ako se potpuno zamrzne preko noći, samo ga uklonili nekoliko minuta pre serviranja.