Cheesecake od limuna

Fitnes Zona - cheesecake_od_limuna

SASTOJCI

Kora
1 šolja badema
8-10 urmi

nadev
1½ šolja sirovog indijskog oraha, natopljenog (4-6 sati je najbolje, ili upotrebiti ključalu vodu i potopiti na 20 minuta)
½ šolje kokosovog krema
½ šolja agava nektara
¼ šolje devica kokosovog ulja, istopljenog
¼ šolje svežeg soka od limuna
1 kašičica limunove kore
3 kašike zelenog earl grai čaja
da ukrasite ¾ šolje borovnica

Kora: Dodajte urme i badem u procesor hrane i miksajte 1-2 minuta dok se ne dobije grubo , lepljivo “testo”. Koristeći prste pritisnete kako bi se formirala kora u posudi u kojoj želite da cheesecake bude. Ako je vaša kora suviše suva, dodati još urmi. Ako je previše lepljiva, dodajte još badema.
U velikom blenderu, dodati indijski orah, sok od limuna, agava nektar, kokos krem, kokosovo ulje i limun koru. Blendajte dok smesa ne postane vrlo glatka i kremasta, oko 2-3 minuta. Sipajte polovinu testo preko pripremljene kore. Proverite da li je testo ravnomerno raspoređeno po kori, pritisknite kašikom po smesi nekoliko puta da se oslobodi bilo kakvih mehurića. U preostaloj smesi, dodajte Earl Grai čaj i mešajte još jedan minut. Sipajte preko respoređene smese i potrudite se da bude ravnomerno raspoređena i da se slojevi ne mešaju. Stavite kolač u frižider da se dobro ohladi i ukrasite borovnicama.