Ruski hleb od integralnog brašna heljde i raži sa suvim šljivama

Fitnes Zona - ruski_hleb_od_integralnog_brasna_heljde_i_razi_sa_suvim_sljivama

Sastojci:

400 g heljdinog brašna
300 g ražanog integralnog brašna
300 g belog brašna
100 g mlevenog lana
po 100 g propržene golice i suncokreta
kašicica mlevenog kima
kašicica majčine dušice
so
5 kašika hladno ceđenog ulja
5-6 sitno seckanih suvih šljiva
kockica kvasca
Pravo osveženje za trpezu: kako da napravimo hleb od pomoranže...

Priprema:

Razmutite kockicu kvasca sa kašičicom meda i šećera, dodajte čašu vode i kašiku brašna i ostavite nekoliko minuta da nadođe. Sve sastojke stavite u činiju, sipajte kvasac, dodajte po malo mlake vode i zamesite testo.

Ostavite da nadođe 1,5 sat, pa ga premesite. Pecite hleb pola sata u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.