Lešnik, banana pločice

Fitnes Zona -lesnik_banana_plocice/

Suvi sastojci
2 šolje | 200 gr. organskog mlevenog ovasa
3/4 šolje | 100 gr. lešnika
1/4 šolje | 35 gr. kakao putera
1/2 šolje | 60 gr. dehidriranih banana
8 urmi, bez koštice
1/4 šolje | 60 ml. prženog lešnik putera
1/4 šolje | 60 ml. pirinčanog slada
2 kašike | 30 gr. tamnog čokolada čipsa

Počnite prikupljanjem, pripremom i merenjem svih sastojaka. Zagrejte rernu na 150ºC. Postavite mleveni ovas i lešnike u odvojenim plehovima. Pecite svaki poslužavnik, sa zobi i lešnikom, u rerni 20 minuta. U međuvremenu, potopite urme u maloj posudi sa toplom vodom, na oko 10 minuta. Izvadite plehove iz pećnica i omogućite zobu i lešnicima da se ohlade. Nežno trljate lešnike rukama ili kuhinjskom krpom da se uklone sve ljuspice. U posude za mešanje, mešajte ohlađene zobi i lešnike sa ostatkom suvih sastojaka. Osušite urme i stisnite ih nežno i uklonite višak vode. Sameljite urme u procesor hrane, zajedno sa lešnikovim puterom i pirinčanim sladom i mešajte neko vreme, dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte smesu od urmi u mešavinu preko suvih sastojaka i promešajte upotrebljavajući lopaticu ili svoje ruke . . Pretpostavlja se da je debela i gusta smesa. Sipati ovu smesu u pravougaone ili kvadratne posude i pritisnite ga čvrsto svojim rukama. Uverite se da je čvrsto i ravnomerno upakovano. Posuti komadićima čokolade na vrhu i pritisnite ih nežno u miks. Stavite pleh u zamrzivač oko pola sata da bi se steglo. Nakon toga izvadite i isecite.