Kupina, jabuka i javorov sirup

Fitnes Zona -kupina_jabuka_i_javorov_sirup/

Za 4 osobe-
Za nadev:
- 1 i 1/2 šolja ovsa
- 1 šolja badema
- 1/3 šoljice čistog javorovog sirupa
- 3 velike kašike kokosovog ulja
- 2 kašičice cimeta
za voćni sloj:
- 6 crvene jabuke
- 2 šolje kupina
- 1 kašika javorovog sirupa
- 1/2 kašičice cimeta

Počnite tako što ćete napraviti sloj. Jednostavno stavite bademe u procesor hrane i mešajte nekoliko minuta dok se ne dobije forma brašna, zatim dodajte ovo brašno u činiju za mešanje sa zobi. Sledeće dodajte kokosovo ulje, javorov sirup i cimet u šerpu i lagano zagrevati dok se kokos ne istopi i sve se lepo pomeša - dok svi suvi sastojci ne budu obloženi javorovim sirupom. Zatim ostavite činiju sa strane. Sledeće treba očistiti jabuke i izvaditi jezgro, secite preostali deo na otprilike 8-12 komada. Stavite ovo za sos u tiganj zajedno sa kupinama i sa dovoljno ključale vode da samo pokrije dno posude, verovatno oko vrednosti jednog cm. Zatim dodati ekstra javorov sirup, plus cimet pre nego što poklopite posudu i ostavite da se krčka desetak minuta mešajući, dok lepo ne omekša. Dok se ovo kuva , pre nego što bude gotovo, zagrejati rernu na 180C. Kada je jabuka meka prenesite je na dno vatrostalne posude i pripremnjeni preliv preko nje. Zatim pecite 25-30 minuta, dok na vrhu lepo ne porumeni. Na kraju služiti i uživajte!