Chia semenke i ovas sa jabuka-cimet pireom i kompotom od jagoda

Fitnes Zona -chia_semenke_i_ovas_sa_jabuka-cimet_pireom_i_kompotom_od_jagoda

Dovoljno za 2 čaše ovasa sa jabukom i cimetom:
- 1 šolja ovasa, bez glutena
- 1 šolja bademovog mleka
- 2 crvene jabuke
- 5 kašičice Chia semenki
- 3 kašičice sirovog agave sirupa
- 1 kafena kašičica cimeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za kompot od jagoda:
- samo jedna šolja pasiranih jagoda:
- šaka badema za ukrašavanje
- nekoliko seckanih jagoda

Počnite tako što operete i očistite jabuke, onda ih isecite na male komade i kuvajte 5-10 minuta, dok ne postanu lepe i mekane. Dok jabuke ne omekšaju, staviti jagode (očišćene ) u procesor hrane i mešati jedan minut dok ne pretvori u smooti jagoda supu! Držite ovo na jednu stranu. Stavite ovas, Chia semenke, bademovo mleko, vanilu, agavu i cimet u činiju i izmešajte zajedno. Kada se jabuke kuvaju, sklonite ih sa vatre pre nego što ih pasirate viljuškom, dok ne budu glatke ali ne tečne. Onda pomešajte ovo u ovas. Postavite četvrtinu ovsa u čašu, dodati sloj jagoda kompota, još jedan sloj ovsa i na kraju još jedan sloj jagoda. Ako želite onda možete dodati nekoliko komada seckanih jagoda i badema kao preliv. Zatim uradite isto u sledećoj čaši. Ostavi zob u frižideru dok ne budete spremni da ih jedete, trebaće im najmanje 4 sata da omekšaju dole, ali najukusnije su nakon nekih 8 sati.
Uživajte, to će transformisati vaš doručak!