Bezglutenske grisine

Fitnes Zona - trening/bezglutenske_grisine

Sastojci

1 šolja=240ml
1 šolja celih badema = 2 šolje mlevenih (*napomena niže)
1/2 šolje tapioke brašna (*napomena niže)
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica himalajske soli + so za posipanje
2 kašike maslinovog ulja + ulje za premazivanje grisina
1/4 šolje mlake vode (60ml)
Susam za posipanje

Samleti cele bademe u multipraktiku, čoperu ili secku, a zatim ako nemate baš jak blender koji melje bademe u sitno brašno, sameljite krupno usitnjene bademe u mlinu za kafu. Vodite računa da ne meljete puno jer badem brzo ispusti svoje ulje. Zatim brašno od badema prosejte na jako sitno sito. Ja koristim metalnu cedku koja je izuzetno sitna. Brašno postaje vazdušasto i od jedne šolje celih badema se dobiju dve šolje brašna od badema.
Dodajte bad. brašnu tapioku i dobro promešajte (u Bio Špajzu ima da se kupi. Preko interneta možete naručiti i košta oko 250din a možete ga koristiti i za mocarela sir ili za pitu od jabuka, višanja... Zatim dodajte i ostale sastojke i rukama umesite testo.
Pravite grisine rolanjem po radnoj površini, ako se malo kidaju samo opet spojite testo prstima i budite pažljivi. Ređajte na papir za pečenje i pecite na 180st.-200st.dok ne dobiji lepu zlatnu boju i ne budu hrskavi.
Grisine se ne raspadaju i možete napraviti i više jer su sutradan iste kao i prvi dan