Banana palačinke

Fitnes Zona -banana_palacinke/

Za 4 velike palačinke:
- 1 šolja ovasa, bez glutena
- 2/3 šoljice mlevenih badema
- 1 šolja vode
- ¼ šolje mlevenog lanenog semena
- 2 zrele banane
- 2 kašike ili čist javorov sirup, sirov med ili sirova agava
- 2 kašičice cimeta
- prstohvat morske soli
- kokosovo ulje za kuvanje
Opcija za preliv
- 1 šolja borovnica za nadev:
- 1 zrela banana
- šaka borovnica
- šaka jagoda
- Orah mleveni
- čist javorov sirup

Početak: stavljanje zobi u procesor hrane, mešati oko minut ili dva dok se ne formira glatko prašnjavo brašno. Onda dodajte banane, da dodajte i preostale sastojke (osim borovnica) u procesor sa zobi - mešajte dok se ne napravi glatka forma smeše. Mešavina bi trebala da bude lepa i dosta gusta, ne previše tečna. Prebacite miks iz procesora u posude za mešanje, kako bi bilo lakše za vađenje. Ako koristite borovnice umešajte ih naknadno. Zatim stavite tiganj na vatru minut ili dva, nakon što je stvarno vruće dodati kašičicu kokosovog ulja u tiganj i ostavite ga da se zagreje. Kada se otopi dodati četvrtinu mešavine na sredinu tiganja, koristeći kašiku da je oblikujete u krug. Nakon jedne minute proverite dno palačinke, ako je gotova okrenete je i ostavite drugu stranu da se ispeče. Zatim uklonite palačinku, dodati još jednu kašičicu kokosovog ulja i opet!
Pokrijte palačinke javorovim sirupom, borovnicama, orahom mlevenim, jagodama i služite.