Saveti fitnes stručnjaka: Zašto bi trebali vežbati u paru?

Fitnes Zona-Zašto bi trebali vežbati u paru?

Vežbanje u paru sa devojkom/dečkom, za mnoge i kao sama pomisao na to zvuči jako privlačno. Drugima je ipak to malo previše, jer tada ostaju bez samo svog vremena i ljubavni partner biva upleten i u ovu aktivnost. Međutim, brojne su prednosti ovakvog vida zajedničkog provođenja vremena, iz kog parovi mogu izvući daleko više koristi od negativnih stvari.
Osam je najvećih efekata koje parovi dobijaju zajedničkim treniranjem, tako da postoji i više nego dovoljno razloga da svoju ljubav povedete u teretanu.

1. Parovi koji vežbaju zajedno psihički su podudarni
Koliko je često moguće doživeti situaciju kada se muškarac umoran i zadovoljan vraća kući nakon dobrog treninga, a njegova nežnija polovina ga dočeka kao ljuta i nakostrešena mačka. Tada se obično kaže - to su žene. Međutim, sve bi drugačije bilo da i ona dobije mogućnost da izbaci negativnu energiju na puno efikasniji način, a i veza bi funkcionisala daleko bolje.
2. Parovi koji vežbaju imaju veće šanse da ostanu zajedno
Kada se smire malo strasti, šansa za ostanak zajedno se povećava kod parova koji imaju zajedničke interese, zahvaljujući kojima prave veze i na mnoge druge načine.
3. Hrana više nije predmet rasprava za parove koji vežbaju
Visok nivo proteina, određena količina ugljenihidrata, masti i dodataka, nisu više stvari o kojima brine samo jedan partner, dok je drugom mučna i sama pomisao na takvu hranu.
4. Parovi koji vežbaju provode više vremena zajedno
Kada samo muškarac vežba, što je najčešći slučaj, žena je obično besna što je on više u teretani nego kod kuće. Isti je slučaj i sa parovima koji ne žive zajedno, jer sve to vreme provode na različite stvari i naravno, odvojeno. Zajednički treninzi omogućavaju provođenje mnogo više vremena zajedno i to sa svrhom, koja nema veze sa izlascima koji svakako treba da ostanu praksa kao što su i pre udruživanja snaga bili.
5. Kupovina poklona mnogo je lakša za parove koji vežbaju zajedno
Pogađanje partnerovih želja, jedna je od najvećih noćnih mora u kojima se jedna strana može naći ukoliko na vreme ne nabavi pravi poklon. Međutim, osobe koje vežbaju zajedno imaju ogromne dodatne mogućnosti da poklone pravu stvar voljenoj osobi i da dobiju sve pozitivne reakcije na takav poklon.
6. Parovi koji vežbaju zajedno imaju manje svađa
Frustracija zbog lošeg dana na poslu, ili bilo čega drugog obično biva "ispražnjena" kroz svađu sa najbližom osobom. Postoji mnogo načina da se negativnost izbaci na zdraviji i bolji način, a vežbanje s tegovima idealan je način za tako nešto. Kada još oba partnera istovremeno prolaze istu "terapiju", to je garant za svođenje svađa i razmirica na minimum.
7. Parovi koji vežbaju ostvaruju i dodatne efekte
Damama je problem podizanje teških stvari, pa obično za takve poduhvate čekaju pomoć svojih muškaraca. Muškarcima je s druge strane ogroman problem čekanje njihovih izabranica jer se obično sve sporije spremaju. Vežbanje u teretani menja obe stvari, svi postaju jači, i jednostavno svi postaju poput vojnika koji se brzo spremaju jer sam odlazak na trening nosi dva što je moguće brža spremanja - i to je stvar vežbe.
8. Sex - bolji je kod parova koji vežbaju zajedno
Stvar je u samopouzdanju koje raste zahvaljujući vežbanju. Takođe i vizuelni efekat je bolji, a pre svega veća povezanost nastala zajedničkim treninzima dolazi do izražaja.
preuzeto sa http://body.ba/fitness/vjezbanje/razlozi-zasto-bi-parovi-trebali-vjezbati-zajedno/2759