Saveti fitnes stručnjaka: Tri najveće "kočnice" razvoja bicepsa

Fitnes Zona-Tri najveće

Ako ste jedna od onih osoba koja sate i sate provode u teretani s jednom od najvećih želja da vaš biceps naprosto eksplodira i dramatično se poveća, a što vam nikako ne uspeva i već mesecima stagnirate, to je znak da nešto jednostavno radite kako ne treba.

1. Ne olakšavajte posao bicepsima
Kada se trenira jedna mišićna grupa, nikada ne treba dozvoliti drugoj da odrađuje deo posla kada postane teško. Treba imati na umu da trening nije i nikada neće biti nešto što je lagano i prijatno. Tako na primer, naginjanje napred, ljuljanje i korišćenje pomoći inercije, naginjanje nazad, sve su to olakšavanja koja rade jedno - kvare efekat treninga bicepsa i tako ograničavaju napredak.
2. Ne ignorišite negativna ponavljanja
Svako podizanje tega ima dva smera i dve različite tenzije na mišić - pozitivnu, prilikom podizanja težine, i negativnu, prilikom spuštanja težine. I jedna i druga su sastavni deo izazova za mišiće, pa je prava šteta upropaštavati deo ponavljanja prepuštajući teg gravitacionoj sili, uskraćujući tako mišićna vlakna dodatnog pucanja i samim tim jačanja i rasta. Uvek treba slediti pravilo da ako podizanje traje sekundu, spuštanje treba trajati dve, te pritom probati ostvariti što jaču vezu mišića i uma, te proizvesti kontrakciju mišića kako bi efekat bio potpun.
3. Ne radite leđa i podlaktice pre bicepsa
Greška koja je rezultat lošeg trening programa, odnosno samog rasporeda vežbi. To da se latovi (leđa) rade pre bicepsa, baš kao i podlaktice, znači da će biti potrošen najjači napon energije u bicepsima za osnovne vežbe poput pregiba. S druge strane, ni ona za bicepse povoljnija varijanta u kojoj se prvo vežbaju bicepsi, a zatim leđa, takođe nije idealna, jer će tada leđa ostati degradirana za stopostotni efekat vežbe.
preuzeto sa http://body.ba/bodybuilding/savjeti/tri-najvece-kocnice-razvoja-bicepsa/3177/s4