NAJBOLJI JUTARNJI TRENING

Fitnes Zona-najbolji_jutarnji_trening

Kažu da se po jutru dan poznaje. Ako je tako, onda je bolje da svoje telo iznenadite dobrim trenigom čim ustanete. To ne mora biti neki dugotrajni i zamarajući trening. Cilj je da vaše telo razdrmate i aktivirate. Tako ćete se lakše razbuditi i bolje pripremiti za posao i ostale aktivnosti koje vam dan donosi.

Dakle, evo o čemu se radi. Ovaj trening je zaista jednostavan i neće vam oduzeti mnogo vremena. Sastoji se od nekoliko različitih vežbi koje ćete raditi po nekoliko minuta.


1. Čučanj sklekovi

Ovo je sjajna vežba koja će vas razdrmati. Iz uspravnog položaja se spustite u čučanj, zatim stanite u poziciju skleka, uradite jedan i uspravite se. Ponovite ovu vežbu 10 puta.

2. Sklekovi

Sada uradite 15 normalnih sklekova. Trudite se da budu što pravilniji.

3. Penjač na planinu

Ovo je takođe sjajna vežba koja će vam aktivirati noge i ruke. Zauzmite malo povišenu poziciju za sklek, a zatim noge naizmenično savijajte ka stomaku dok ste oslonjeni na ruke. Uradite 20 ponavljanja.

4. Bicikl trbušnjaci

I vaš abdomen mora da dobije vežbu koja mu je potrebna. Zbog toga uradite 30 bicikl trbušnjaka.

5. Plank – izdržaj u skleku

Za kraj, uradite izdržaj u skleku od 45 sekundi. Ovo će vas možda malo umoriti, ali će vašem telu dati vežbu koja mu je potrebna za pravilno funkcionisanje.

preuzeto sahttp://www.muskimagazin.rs/Fitness/Vezbe/najbolji-jutarnji-trening