Foam roller

Fitnes Zona - Foam roller

Ovaj deo opreme nekada su koristili samo profesionalni sportisti, treneri I terapeuti, dok je danas pristupačan svima. Dostupnost informacija, tehnologije I pristpačna oprema povećali su raznolikost treninga I metoda oporavka za prosečnog čoveka.


Roler predstavlaj dobar način samomasaže koji oslobađa vase telo mišićne napetosti I ukočenosti. Primenom pritiska na određene tačke na vašem telu pomažemo da se mišić oporavi I vrati u normalnu funkciju.Normalna funkcija podrazumeva da su vaši mišići elastični , zdravi I spremni na aktivnost u svakom trenutku.

Osobi koja je u treningu, muskulatura je u pojačanom tonusu. Rekreativnom sportisti koji želi postići zacrtan cilj, roler takođe može pomoći. Napeta će se muskulatura opustiti, istezanje će biti manje bolno. Ukoliko je mišić istegnut u fiziološkom smislu do submaksimalne granice tada je i njegova kontrakcija učinkovitija i svrsishodnija.Improvizujte, nije teško. Opustite se i dodajte vašem vremenu pre treninga jednu porciju rolanja. Nećete požaliti i imaćete ga uvek kod sebe!