Karnegijeva 7 11000 Beograd

+381 / 63 1234 999

info@ivanzaric.com

O Meni

Master profesor fizičkog vaspitanja i sporta (usmerenje kondicija).Diplomirao na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu. Objavio je naučni rad na temu:”Efekti šestonedeljnog trenažnog procesa na funkcionalne i motoričke sposobnosti košarkašica”. Radio kao kondicioni trener u FK Obilić, ŽKK Radivoj Korać, KKŽ Crvena zvezda, TK Star, u svim mlađim kategorijama ženske košarkaške reprezentacije Srbije. Sa juniorskom ženskom košarkaškom reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu u Rumuniji 2012. i u Hrvatskoj 2013. osvojio je bronzanu medalju. Radi kao personalni kondicioni trener mnogih sportista.

Uspešno sprovodi proces kondicione pripreme sportista, rehabilitaciju nakon operacije ACL, korekciju telesnih deformiteta (lordoza, skolioza, kifoza, krilaste lopatice, ravna stopala, X i O noge), redukciju telesne mase (za četiri meseca trenažnog procesa, klijenti su gubili i po 30kg).

Detaljno planira i programira trenažni proces primenom najnovijih dostignuća sportske nauke. Trenažni proces sprovodi u saradnji sa fizioterapeutom, lekarom i nutricionistom. Sve je usmereno ka postizanju cilja. Čitava mašinerija radi na tome da se sportista/rekreativac iz nekog inicijalnog stanja dovede u pretpostavljeno finalno stanje.

Imajući u vidu da radi sa ljudima i da svaka greška može dovesti do kobnih posledica, poslu prilazi krajnje profesionalno.

"Od sportista/rekreativaca očekujem poverenje, rad, disciplinu, a sve ostalo je na meni."

Usluge

KONDICIONA PRIPREMA SPORTISTA
Kondiciona priprema sportista – našom metodom dolazi do porasta aerobnih i anaerobnih sposobnosti, razvoja snage mišića sa ili bez povećanja mase mišića (zavisno od potreba datog sporta), kao i do unapređenja fleksibilnosti. Drugim rečima, primenom naše metode sportisti dostižu visok nivo bazičnih fizičkih kvaliteta. Prednost naše metode ogleda se u tome što se nakon uspostavljanja dovoljnog nivoa bazične fizičke pripremljenosti primenjuju specifična trenažna sredstva koja znatno unapređuju sportski nastup u datom sportu.

REDUKCIJA TELESNE MASE
Gojaznost se definiše kao uvećanje masnog tkiva u meri koja dovodi do narušavanja zdravlja. Kako se rešiti te bolesti koja predstavlja sve veći medicinski problem? Lečenje gojaznosti zahteva timski rad vežbača, trenera, nutricioniste i fizioterapeuta. Četiri najvažnije stavke u oslobađanju viška kilograma jesu: volja i odlučnost vežbača, obiman trening, redukovana ishrana i masaža. Volja i odlučnost vežbača je ključna. Celokupni trenažni proces pada u vodu ukoliko vežbač nije dovoljno motivisan i spreman da reši svoj problem, ako on sebi ne želi da pomogne, niko mu neće pomoći. Trener i celokupan stručni tim tu su da ga motivišu, ohrabre, psihički podupru u trenutku krize, ali pre svega vežbač mora rešiti sam sa sobo šta želi i čemu teži.

KOREKCIJA TELESNIH DEFORMITETA
Morfološke promene lokomotornog aparata koje propagiraju veće ili manje funkcionalne smetnje nazivamo telesnim deformitetima. Najčešći telesni deformiteti su deformiteti kičmenog stuba tj. lordoza, skolioza, kifoza, ravna leđa, zatim deformiteti grudnog koša kao što su ispupčene grudi, izdubljene grudi, ravne grudi i tu su deformiteti donjih ekstremiteta takozvane ”X” i ”O” noge, ravna stopala, rasplinuto stopalo. Telesni deformiteti se najčešće stiču u periodu rasta i razvoja čoveka. Tačni uzroci nastanka deformiteta su nepoznati...

REHABILITACIJA ACL
Povreda prednje ukrštene veze kolena (ACL) predstavlja ozbiljan problem, koji u nekim slučajevima može ugroziti i karijeru sportista. Napretkom medicine u domenu hirurških tehnika rekonstrukcije, doveli su do bolje prognoze, pa brzina oporavka uglavnom zavisi od procesa fizikalne terapije i rehabilitacije. Sve agresivne metode rehabilitacije dovode do bržeg vraćanja sportista punom trenažnom procesu, što za posledicu vrlo često ima i obnovljenu povredu. Adekvatni objektivni kriterijumi koji se tiču snage grafta i objektivnih funkcionalnih kriterijuma napretka kroz faze rehabilitacije do povratka na teren ostaju nedostižni. Korišćenje objektivnih testova koji kvantitativno pokazuju funkcionalnu sposobnost kolena, značajno doprinose povratku sportiste na teren na istom nivou kao i pre povrede.

Kontakt

© 2015 Ivan Zarić. Sva Prava Zadržava | Fitnes Zona Creative Team fitneszona.rs